Home O nama Lasersko i CNC
graviranje
Trodimenzionalni
modeli
Lasersko i
CNC isecanje
Alati za vakumiranje Kontakt
 

LASERSKO I CNC ISECANJE


Papir / karton - laserskom tehnologijom veoma brzo mogu se isecati različite vrste i debljine kako papira tako i kartona.
Ono što je velika prednost lasera jeste precizno isecanje i najsitnijih detalja, za koje nije moguće napraviti klasične štanc alate.
Neki od artikala koji se dobijaju isecanjem kartona: mirišljave jelkice za kola, razni oblici kutija, držači vizit karti, fascikle, puzzle, kartonska ambalaža, šabloni za farbanje.


 
Guma / sunđer - isecanjem gume mogu se napraviti raznovrsni dihtunzi za zaptivanje mašinskih elemenata, podloške i sl. dok se isecanjem sunđerastih masa mogu praviti privesci najraznovrsnijih oblika, kao i drugi reklamni proizvodi, gift setovi i sl.


 
Tekstil - laserom se mogu isecati veoma brzo i precizno različite debljine i strukture tekstila.  
Stiropor / stirodur - od ovih materijala mogu se isecati slova ili razni 3D oblici kako za unutrašnju tako i spoljašnju upotrebu. Obzirim da je u pitanju vrlo lagan materijal može se montirati na skoro sve vrste podloga, uključujući i staklo.
Radi poboljšanja otpornosti materijala vrši se i dodatno farbanje.
 Drvo - Isecanjem drveta moguće je napraviti bezbroj unikatnih proizvoda u vidu privezaka, ukrasnih figurica, edukativnih igračaka i sl.
Za izradu rustičnih i originalnih natpisnih tabli nije retko isecanje drvenih slova i njihovo lepljenje na odgovarajuću pozadinu.
 

 

Medijapan - vrlo pogodan materijal za obradu i isecanje. Često se koristi za isecanje slova, brojeva, logotipa, simbola ili drugih oblika kao modela za livenje, modela za vakumiranje itd.


 
Pleksiglas - isecanjem, graviranjem i termoformiranjem ovog materijala izrađuju se: slova za firmopisce, kompletne svetleće reklame, informativni stalci, držači vizit karti, prospekata, flajera, kao i drugi vidovi kancelariske galanterije, izrađuju se i privesci, razne vrste kutija ( glasačke, za nakit, za ambalažu itd.).
Na našim mašinama možemo isecati acryl debljine do 10 mm, a max veličine 1200x800 mm.


 
Metali - isecanje metala poput aluminijuma, mesinga, prohrona, čelika, bakra obavlja se na CNC glodalicama.
Moguće je isecanje objekata većih formata i različitih debljina, a ivice objekta mogu biti ravne ili oborene pod željenim uglom.


 
Ostali materijali koje možemo isecati: - koža, plastika, razne vrste folija, grafit, mermer itd.


...............Copyright CNC gravocentar 2008.